Choď na obsah Choď na menu
 


Rykynčice 2013


Tento rok sme vynechali halovú súťaž v Dyčke a tak nám sezóna začala až previerkou pripravenosti, ktorá sa konala 11.5. v Rykinčiciach. Po prebudení do chladného rána sme ešte poriadne ani nerozlepili oči a už sme nasadali do áut. Cesta ako na koniec sveta. Zrazu sme len zabočili a čakalo nás ihrisko s pripravenými traťami. Pomysleli sme si, že sa to bude teda rýchlo odsýpať a nezastihne nás dážď. No opak bol pravdou. Naťahovanie času do nástupu bolo skoro neúnosné a po vylosovaní poradia sme sa potešili, že konečne to začne ísť rýchlo. Kdeže. Ani to nebola pravda. Po prvom odbehnutom útoku, ktorý si vyžiadali domáci muži, nastal kolotoč nekonečných hádok a protestov. Nedobehli na nástrekovú čiaru a nezostrekli, čo sa nepáčilo im ani ich podporujúcim divákom. 

dsc_0028.jpg

Výkriky a obvynenia typu :  "Pokazená časomiera, chceme opakovať; treba odmotať pásku, pretože sa to potom nedá zostreknúť; To je ligová časomiera, ktorá je zmanipulovaná a funguje len Devičiu a Krupine; ... " No jednoducho s tých rečí mi už bolo zle. Po polhodinovom hádaní sa  z rozhodcami a inými družstvami sme sa pohli ďalej s tým, že teda bola chybná časomiera a majú právo na opakovaný pokus. Následne vyzvali na prípravu nás. Podali sme hlásenie a pripravili si základňu. Odštartovali sme svoj pokus,... Po chybe na koši, ktorý sa Ive nepodaril nakrútiť na prvý krát, sme bojovali o čo najlepší čas. Po zostreknutí nám praskla ľavá Céčka od rozdeľovača, ktorá bola zaradená na prvú súťaž, nakoľko na tréningu sa nám stalo to isté. Nevadí, hlavné bolo, že sme dokončili bez zranení a zapísali si čas 29,96s. Samozrejme, že nasledovali znovu reči ako : " S takým čerpadlom sa im beží. " Len sme sa pousmiali a rýchlo sme odovzdali prilby mužom, aby si odbehli štafetu. Celkom sa im to podarilo bez trestných sekúnd a zapísali si čas 89,28s. Potom už ostávalo len dlhé čakanie a počúvanie rečí o pokazenej a zmanipulovanej časomiere. Konečne sme prišli na rad na štafetu. všetky žienky sme si nastúpili aaaa rozbehli sa. Čas 104,11s sa nám samozrejme nepáčil, no s padnutým kolíkom sme nič ani nemohli čakať, ešte k tomu si Iva natiahla sval. Ou. Mužom sme odovzdali prilby aby si odbehli svoj prvý útok. Domáci číhali za ich chrbtami zo zvedavosťou ako to pokazia. Oni sa nedali zahanbiť a spravili to za krásnych 17,87s. 

dsc_0211.jpg

 "No s takým čerpadlom by to  zabehli aj deti"  Tak sme si  zahryzli do jazyka a utekali sa  schovať nakoľko začalo pršať.  Teda to je slabé slovo. Začalo  liať ako z krhly. Na začiatku  súťaže sa povedalo, že súťaž sa  možno zruší ak to skomplikuje  počasie. Tak sme teda čakali čo  sa stane. Našťastie počasie sa  umúdrilo a súťaž sa nezrušila. V  druhom pokuse sa nám zadarilo  lepšie a útok sme dokončili za 23,97s. Na druhú štafetu sme už nenastúpili, nakoľko pri druhom útoku nám roztrhlo pravú céčku od rozdeľovača a Adi to narazilo ruku. Muži si však odbehli aj druhú štafetu, ktorú nezlepšili nakoľko im spadol hasiaci. V druhom útoku taktiež nedokázali dať lepší čas a ukončili ho za 19,41s. Poschovávali sme veci, najedli sa, vypísali Adi poistku a už sme len čakali na výsledky. Muži si odniesli krásne 1. miesto, ktoré obhájili z minulého roka. Ženám sa nezadarilo a skončili na druhom mieste. Avšak postúpili sme na okres obe družstvá a tam sa budeme snažiť zlepšiť svoje výkony. Dúfame, že Aďa s Ivou sa vyliečia a zamakáme. 

Fotogaléria:

http://pokec.azet.sk/dhz_devicie/fotoalbumy/rykincice-2013/ft-442424156#/dhz_devicie/fotoalbumy/rykincice-2013/ft-442419426