Choď na obsah Choď na menu
 


Poľný Kesov 2014

 

Býva zvykom, že pré ligové kolo sa koná v Poľnom Kesove. Nebolo tomu inak ani tento rok. Po vypočutí hymny sa k družstvám prihovoril starosta obce, ktorého pri mikrofóne vystriedal predseda THHL - Pišta Krajč, ktorý predstavil súťažiacich štartujúcich v novom ligovom ročníku. V Poľnom Kesove je každoročne vyhlásená odmena za prekonanie rekordu trate, ktorý momentálne držia páni z Podhoria s časom 13,81s. Tento rok bola v Kesove jedna novinka a to počasie. Slniečko sa schovalo a vystriedal ho celkom silný vietor, ktorý občas nebol nápomocný prúdarom. 

img00046.jpg

 Ako prvý sa na štart postavili  domáci muži. Svoj útok mali pekne  rozbehnutý a časomiera sa zastavila  na 14,05s. Už tu bolo trochu  podivuhodné, že časomiera  zastavila oba terče aj keď pravý terč  nebol zostreknutý. Odbehlo pár  družstiev a boli sme na rade my.  Dievčatá stresovali a ešte sa aj  mierne rozfúkalo. Povedali sme si,  že chceme hlavne dokončiť za  každú cenu. Pekne rozbehnutý útok  sa pre nás skončil s výsledným  časom 19,34s. pričom Tánička na šavom prúde zostrekla 18,98s. Samozrejme, že sme mali obrovskú radosť po nie celkom úspešnej sezóne sme hneď na prvom kole zaznamenali pre nás pekný výsledok. Postupom kola nás síce posunuli na 5. miesto, ale aj to je pre nás úspech nakoľko bolo 12. ženských družstiev. Naši muži asi chceli pekný čas a tak sa im moc nezadarilo. Po nenakrútenom košíku svoj pokus nedokončili aj vďaka neznalosti pravidiel. Avšak nemohlo by sa stať, že sa nám v Poľnom Kesove podarí pekný čas a ešte obom družstvám. To by bolo asi veľa. Počas súťaže malo veľa družstiev zhodné zostreky na oboch terčoch čo sa nakoniec vyriešilo tak, že rada ligy zasadla a dohodla sa o zrušení ligového kola. Vyjadrenie zo stránky THHL :  img_0134.jpg

"V rámci ligového hodnotenia
nebude daná súťaž zarátaná do celkového poradia. 
Organizátora súťaže a radu ligy vzniknutá situácia mrzí, žiaľ na začiatku súťaže zlyhávanie časomiery
nebolo úplne preukázateľné. Pri kontrolných skúškach sa chyba neprejavila. Postupom času sa však začali niektoré chyby opakovane vyskytovať. Nebolo jednoduché sa rozhodnúť. Určite sa nájdu ľudia, ktorí budú mať odlišný názor. Z nášho pohľadu je to však to najlepšie čo sme v danej situácii vymysleli v snahe čo najmenej ublížiť súťažným družstvám. Zároveň sme sa snažili predísť neférovosti v ďalšom ligovom hodnotení.
"

Výsledky

Fotogalérie

Video muži

Video ženy