Choď na obsah Choď na menu
 


Imeľ 2014

 

 

dsc_0007.jpg

Nakoľko sme sa z rodinných dôvodov nemohli zúčastniť tejto ligovej súťaže, report je skopírovaný zo stránky www.thhl.sk 

Dňa 7.6.2014 niekoľko minút po 16.00 hod zavelil prítomným družstvám predseda DHZ Imeľ Ing. Andrej Miškovič. Za krásneho slnečného počasia (ktoré stálo organizátora mnoho vybavovačiek a nemalé množstvo financií), sa na štartovú čiaru postavilo spolu 23 tímov z toho 16 mužských a 7 tímov nežnejšieho pohlavia.
Ako je už zvykom na domácej pôde, sa na štart prvý postavil domáci Imeľ A. Po prestreku na pravom prúde svoj pokus dokončili s časom 15,51s. Ako druhý mužský tím z Turčianskych Teplíc zabehol svoj útok tak, ako sa to od nich dalo očakávať. Časomieru zastavili na hodnote 14,03 sekúnd, ktoré im v konečnom poradí priniesli druhé miesto. Taktiež druhé miesto na súťaži  patrilo prvému ženskému kolektívu z českej družobnej obce Pstruží. Zabehli pekný čas tesne pod hranicou 20 sekúnd. Old warriors z Imeľa sa presunuli od čapovacieho pultu, kotlíka a pekáča na štartovnú čiaru. Bolo na nich badať nervozitu, čo sa odzrkadlilo aj na prevedení požiarneho útoku. Svoj pokus nedokončili. DHZ Krupina zostrekl terče takmer identicky. Čas 15,49s im v konečnom poradí stačil na 5 miesto. Silná mašina Turčianskych Teplíc hnala dopredu sestry Betákové a spol., ktoré si časom 17,20s odniesli z Imeľa 1. miesto v ženskej kategórii. DHZ Branč s novým strojom a s obrovským prestrekom dokončili útok časom 20,68s. Z 8. miesta štartovali DHZ Krupina ženy, ktoré si časom 21,19 zabezpečili v konečnom poradí ligového kola 3. miesto. DHZ Štefultov, ktorý je časťou Banskej Štiavnice ako som sa dozvedel od staršieho pána v ich drese so sekundovým prestrekom ukončil svoj pokus časom 15,03s. Tento čas znamenal 3. miesto. Na útočnom vedení sa nedarilo hasičom z Drženíc, ktorých dlhé trápenie už strojník nevydržal, zhasol mašinu a ukončil pokus. Bol tak z toho nedokončený pokus. Ďalšie N-ko si odniesli aj hasičky z DHZ Branč. Dievčence na prúdoch si asi ešte nezvykli na silnejšiu mašinku a vyvinutý tlak nešťastne vytrhol pravej prúdarke z ruky prúdnicu. Tá jej spôsobila poranenie brucha. Úraz mal dohru na pohotovosti. Slečne prajeme skoré uzdravenie a aj návrat k tomuto krásnemu športu. Devičie muži s množstvom chýb dosiahli vysoký čas 38,91s. Zemiakovú medailu si z Imela odniesl DHZ Trpín. Zo 14. miesta štartovali chlapci z Lackova, žiaľ chybou na nalievaní výsledný čas 19,01s. Tesne pod hranicou 16 sekúnd na 7. mieste skončili Red Bulls z Novej Dediny. DHZ Príbelce kvôli nezaskrutkovanému spoju hlavný rozhodca diskvalifikoval.  Koniec súťaže sa niesol v duchu stálej zmeny v poradí štartovania družstiev, nakoľko dorazili borci Poľného Kesova a Malého Lapáša z Krásna, kde sa konalo prvé kolo SMHL.
DHZ Devičie ženy zabehli svoj útok, ktorý dokončili s časom 26,71s. Tento útok im zabezpečil celkové 5. miesto a 4. v THHL. Malý Lapáš muži po chybe na pravom prúde dosiahli výsledný čas 16,82s. Dosiahnutým časom 22,40 sa prezentovali neligové DHZ Brehy muži. Musím sa priznať, že záver  som nestíhal sledovať, pamätám sa však na útok mužov z Poľného Kesova, ktorí zabehli jediný útok za trinásť sekúnd.  Ich čas na súťaži bol 13,91s. Nie nadarmo sa hovorí „poslední prišli prví odišli“. Nepostrehol som aký problém sa im vyskytol pri družstve DHZ Malý Lapáš ženy, ich výsledný čas 33,01s.  Žienky z Poľného Kesova si odviezli z dennej súťaže druhé miesto s časom 20,28s. Predposledný sa postavili na štartovú čiaru Old stars THHL. Starci by zabehli s mašinkou z DHZ Branč pekný čas, nebyť roztrhnutej B-čky. Ako som vyššie spomenul stoj vyvíja obrovské tlaky, ktoré si bude istotne pamätať B-čkar Peťo z Turčianskych Teplíc. Po krátkej prestávke sa uskutočnilo vyhodnotenie súťaže o pohár DHZ Imeľ ako aj 3.kola THHL. Ešte raz sa ospravedlňujem ženám z DHZ Poľný Kesov, že sa mi podarilo skomoliť tabuľku v ženskej kategórii vynechaním z THHL. Bolo to asi tím že, možno som aj úpal dostal, veď celý deň som postával chorý na slnku. 
Toľko z môjho videnia priebehu tretieho kola THHL konaného na námestí Jozefa Blaskovicsa v Imeli.

Marek Petrík – veliteľ DHZ Imeľ

fotogaléria

výsledky

video muži

video ženy