Choď na obsah Choď na menu
 


 

Prvú septembrovú sobotu sa konal prvý ročník hasičskej súťaži o pohár starostu obce Horné Mladonice. Meteorológovia opäť hlásili upršané počasie, no našťastie svietilo slniečko a pofukoval chladný vánok. Po nástupe si základňu začali chystať domáci muži. Chalanom sa začína konečne dariť... časomiera sa im zastavila na 15,87s. Ako druhý sa na štart postavili chalani z Kopaníc, ktorý zostrekli za 14,63s. Trojka patrila nám. Zuzka z Dyčky, ktorá nám bežala ľavý prúd, našťastie stihla prísť a my sme tak mohli odštartovať. Domáci nám pomohli dať na základňu mašinu. Pripravili sme si základňu, postavili sa na štartovú čiaru a už sme len čakali na Zuzkin povel "štart"... celkom slušná voda, menšie zdržanie ľavého prúdu na základni... útočníčky skoroObrázok naraz zakľaknuté. Pravý zostrek za 18,54s. a ľavý 20,85 čo sme si aj zapísali do výsledkovej listiny. Zmotali sme si hadice a uvoľnili sme trať ďalším tímom. Ako deviate prišli na rad baby z Hontianskych Nemiec. Pomohli sme im pripraviť základňu a baby boli pripravené odštartovať. Nezapojené ľavé C na rozďeľovači zapríčinilo čas 31,23s a Andrejkine menšie zranenie. Spoločnými silami sme zmotali hadice a odniesli ich k mašine. Po odbehnutí prvého kola nasledovala menšia prestávka. Druhé kolo otvorili chalani z Poľného Kesova s časom 14,41s. Po nich nasledovali domáci. V druhom útoku im časomiera zastala na 16,42s. Ako tretí si svoj druhý pokus odbehli chalani zo Štefultova s časom 15,73s. Štvorka patrila nám... druhý útok sme chceli skúsiť so silnejšou mašinkou. Na našej základni tak bola mašina z Drženíc, B-hadice z Hont. Nemiec a zvyšné náradie naše. Pripraviť sa, pozor, ŠTART... a už to išlo. Po ponorení koša do nádrže Pišta zahlásil: "Pekný košík v podaní Lenky a jej sestri Dominiky"... voda veru pekná no naša Maťa zabudla, že Drženická mašina sa ovláda trochu inak ako naša a tak namiesto zavretia vody ju úplne otorila a pridala plyn. Dominika si rýchlo zakrútila savice a odbehla k mašine zavrieť vodu, nakoľko Maťa nič nevnímala. Za túto chybu sme si zapísali čas 21,13s. Babám z Nemiec sa túto súťaž nedarilo. Druhý útok im na rozdeľovači zaskočila naša Dida. Všetko vyzeralo pekne, no gumička na olejovom filtry to nevydržala. Po celejObrázok základni bol potečený olej... chalanom sa aj takto ospravedlňujeme za vzniknuté problémy s odstraňovaním oleja zo základni. Babám sa však podarilo zostreknúť no až za 31,08s. Po odbehnutí posledného družstva domáci spracovali výsledky súťaže. V kategórii ženy išli po pohár tri Lenky ... 3.miesto Malý Lapáš - Lenka nalievačka, 2.miesto Hontianske Nemce - Lenka nalievačka a 1.miesto Devičie - Lenka košiarka... V Kategórii muži boli výsledky nasledovné: 3.miesto Štefultov, 2.miesto Lackov a 1.miesto Poľný Kesov.

Po vyhodnotení súťaže sa konala ešte menšia exibičná súťaž. V tejto súťaži išlo o to, že žiadny súťažiaci okrem strojníka nemohol robiť svoj post... napr. Béčkar bežal rozdeľovač, nalievač s košiarom prúdy,... Súťažilo sa o fľašu fernetu; do súťaže sa zapojili muži z Lackova, Trpína, Štefultova, Horných Mladoníc, Zemianskeho Vrbovku a ženy z Malého Lapáša. Bežalo sa na dva pokusy s ktorých svoj útok dokončili len tri družstvá (Štefultov, Lackov, Horné Mladonice). Trpín bežal len prvý útok... Pišta s Peťom Úrekom na prúdoch... útok slušne rozbehnutý no Pišta pár krokov od základne stratil rovnováhu Obrázok a zaryl nosom do zeme. Peťo Úrek bravúrne dobehol k terčom, no mohol ich akurát tak prstom stopnúť. Okolo Pištu sa zbehla pekná kôpka ľudí ale nakoniec bolo všetko v poriadku a pokračovalo sa v súťažení. Komentoval už nielen Pišta ale aj Jaro z Lackova či Slavo z Drženíc. Priateľská nálada pokračovala a všetci sa rozprávali, zabávali, čo to sa aj popilo. Odyšli sme skôr nakoľko sme išli zaviesť Zuzku do Dyčky a s tade sme smerovali na nočnú súťaž do Turčeka. Dorazili sme neskoro ale stihli sme pár útokov aj družstiev z THHL. Bola hrozná zima a určite nikto nezávidel sacej strane, že musí ísť do tej ľadovej vody. O pol druhej sme sa vrátili všetci živý a zdravý, plný zážitkov z výbornej súťaže v Mladoniciach a trošku zamrznutý z Turčeka.

Chalani z Mladoníc pripravili skvelú súťaž na ktorej bola od začiatku výborná atmosféra. Určite sa táto súťaž môže na budúci rok zaradiť medzi ligové kolá. Ďakujeme ešte raz Zuzke z Dyčky, že nám pomohla a dúfame, že s nami prežila pekný deň. Dovidenia o rok v Horných Mladoniciach.

 

Výsledky TU!

Fotky:

z THHL.sk

Videá:

prvý pokus

druhý pokus