Choď na obsah Choď na menu
 


Dolná Štubňa, Malý Lapáš 2013

 

Tak ako v minulorošnej sezóne aj tento rok sme museli dva dni po sebe precestovať vyše 200 kilometrov aby sme sa zúčastnili dvoch ligovýxh kôl. V sobotu sme cestovali na sever do Dolnej Štubne. Konalo sa tam siedme kolo THHL. To znamená, že polovica ligového ročníka je za nami. Začiatok súťaže bol avizovaný na 13:00.

dsc_0010.jpg

 Prišli sme však o hodinu skôr a tak sme mali dostatok času na rozloženie altánku a prípravu techniky. Niečo po trinástej sa konal nástup družstiev v ktorom nás privítal zástupca domácich a následne aj primátor Turčianskych Teplíc. Ako prví sa nám predviedli domáci muži, ktorí sa skutočne snažili a prekvapili s časom 14,63s. To sa podarilo prekonať už len Krupinčanom, ktorí sa s časom 14,51s. dostali na prvé miesto. Naše ženy, ktoré boli obmedzené počtom, zachránili dievčatá z Turčianskych Teplíc, ktorím patrí veľká vďaka. Všetko pekne rozbehnuté až pokiaľ ľacej prúdarke nepadol kotúč a muselo sa čakať s vodou. Nakoniec sme svoj útok dokončili za 21,86s. Pomaly ale isto to klesá nižšie. Znamenalo to pre nás tretie miesto. Naši muži boli neustále pod tlakom Krupinských dievčat aby dali 14-ku. Nič pre nich nemožné, žiaľ si na to ešte počkáme. 

dsc_0318.jpg

 Po menšom zaváhaní na vode  a prestreku na pravom prúde  si zapísali čas 17,93s. čo im  stačilo až na 10. miesto.  Svoje sily si prišlo zmerať len  17 družstiev a to znamenalo,  že za dve hodinky bolo po  súťaži nakoľko sa behá len na jedno kolo. Na vyhlásenie výsledkov sme čakali trošku dlhšie, a nakoniec boli prví traja v oboch kategóriách ostriekaní šampusom. Niektoré družstvá sa odobrali na ďalšie súťaže a my sme šli domov s medzizastávkou vo Zvolenskom tescu, kde sme zase raz hľadali šmolkov . Večerná opekačka a následné pozeranie videí bol relax pred druhou súťažou. 

Prišla nedeľa a s ňou aj súťaž v Malom Lapáši, ktorá bola zároveň ôsmim kolom THHL. Teplo od rána a hustý vzduch, nechcelo sa nám nikomu ani dýchať nie to ešte ísť na západ behať.

dsc_0320.jpg

Družstvá sa zbiehali pomalšie a tak sme začali trochu neskôr. Príhovor pána starostu, hymna a následne prvý pokus súťaže, ktorý predviedli ako tradične domáci muži s požičaným pravým prúdom z Lackova.   Na ľavom prúde 13,52s. a na pravom - výsledných 14,20s. Dlho viedli až pokiaľ sa na štartovú čiaru nepostavili páni z Lackova. Mali požičaný ľavý prúd z Malého Lapáša, takže prúdari boli rovnaký ako u domácich mužov. Ľavý prúd opäť pokoril trinástkový čas a to 13,82 no pravý výsledný bol 14,11s. a to ich dostalo na prvé miesto. Naše žienky mali požičanú Zuzku z Turčianskych Teplíc. Trošku sme si trúfli vrátiť do zostavy starý "zadok". 

dsc_0479.jpg

 Menšie zaváhanie na koši no  aj tak sa čakalo s vodou, čo  nám zabezpešilo čas 19,28s.  Konečne čas pod 20 sekúnd.  Stačilo nám to iba na 4.  miesto no v lige na tretie.  Naši muži opäť nezahviezdili,  ale veríme, že aj to čoskoro  príde. Zaváhanie na koši a  prestrek na prúdoch  znamenalo čas 16,88s. a 12. miesto. Teplo znásobovalo únavu a tak sme odišli ešte pred vyhodnotením súťaže. O týždeň nás čakajú dve súťaže v jednej obci. Taký hasičský "maratón". Pomaly sa nám to bléži ku koncu už len tri kolá a bude všetko jasné.

 

Výsledky :

Dolná Štubňa

Malý Lapáš

Fotogaléria:

Dolná Štubňa

Malý Lapáš

viac foto TU