Choď na obsah Choď na menu
 


Branč 2013

 

 

V sobotu 25. júna sa konalo okresné kolo previerok pripravenosti v Horných Mladoniciach aj v Branči. 

dsc_0277.jpg

 Bol to zaujímavý víkend a to  najmä pre Brančanov nakoľko sa  na ich ihrisku počas víkendu  konali dve rôzne hasičské  podujatia. Nedeľa 26. júna totiž  patrila druhému kolu Tekovsko -  Hontianskej hasičskej ligy. Ani  veterné počasie neodradilo 31  družstiev v tom aby si zmerali  svoje sily. Všetkých privítal  príhovorom starosta, ktorý zároveň slávnostne otvoril šiesty ročník súťaže o pohár starostu obce Branč. Vo svojom príhovore zdôraznil význam dobrovoľného hasičstva a poprial všetkým veľa šťastia.  

Toto kolo neprekvapilo časmi nakoľko sa v mužskej kategórii nepodarilo klesnúť pod 15 sekúnd a u žien pod 19 sekúnd. Nám sa mierne zadarilo. Ženy boli chvíľu prvé no potom ich predbehli dievčatá z Dežeríc, ktoré sú však dobré kamarátky a tak sme im to odpustili :D.

dsc_0247.jpg

S časom 20,93s. sme sa umiestnili na striebornom mieste. Z deviatich ženských družstiev svoj pokus dokončilo len päť súťažních kolektívov. Naši muži mali menšie problémy s vodou a následne aj prestrek pravého požičaného prúdara. Zapísali si čas 19,94s. a skončili na trinástom mieste. V tejto kategórii taktiež nedokončili štyri družstvá. Najneúspešnejšie družstvá z oboch kategórií dostali "odškodné" v podobe tekutej odmeny. Všetkých najviac prekvapilo družstvo Krupiny, nakoľko sa vyšvihli na prvú priečku v tabuľke. Na záver sme si mali možnosť pozrieť historický útok pánov z Jelšoviec. Predviedli pokus so starou konskou (ručnou) striekačkou z 19. storočia a zapísali si čas 46,75s. samozrejme nesúťažne. 

Výsledky

Fotogaléria

Video muži

Video ženy